Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přechod ho neochránil

VSETÍNSKO: Osobní auto srazilo v Halenkově chodce na přechodu pro chodce. 

Policisté nadále zjišťují okolnosti sobotní srážky osobního auta a chodce. K nehodě došlo v prostoru přechodu pro chodce v obci Halenkov. Chodec utrpěl zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice.

V obci Halenkov u vlakové zastávky v sobotu před půl pátou večer zastavilo auto před přechodem pro chodce. Čtyřiačtyřicetiletý řidič jedoucí osobním autem Škoda Octavia za ním se rozhodl toto vozidlo předjíždět. Bylo to ve chvíli, kdy po přechodu přecházel třiadvacetiletý chodec z Karlovicka. Došlo ke střetu vozidla jedoucího směrem ke Vsetínu a chodce.

Chodec utrpěl při střetu zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Policisté provedli u řidiče z Karolinky i chodce dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. Zkoušky byly negativní. Škoda na vozidle je dvacet tisíc korun.

Dopravní policisté nadále zjišťují informace k této dopravní nehodě. Upozorňují na zvýšenou pozornost jak řidičů, tak chodců v prostoru přechodů pro chodce. V loňském roce se v okrese Vsetín právě na přechodech pro chodce stalo více jak šedesát dopravních nehod.

21. ledna 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem