Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přebor psovodů

XVI. ročník krajského přeboru po 10 letech opět na území OŘ PČR Rychnov nad Kněžnou 

Už 16. ročník přeboru psovodů se služebními psy Správy Východočeského kraje se po deseti letech uskutečnil opět na území Okresního ředitelství Rychnov nad Kněžnou.

Do rekreačního zařízení Železničář v Potštejně se ve dnech 7. - 9. října 2008 sjelo na 18 psovodů se svými čtyřnohými pomocníky, aby poměřili své síly a schopnosti..

Mezi disciplínami, které byly zaměřeny na poslušnost, obranu a pachové práce, na soutěžící během tří dnů boje o prvenství čekaly například - trénink poslušnosti, noční zadržení, vyhledávání osob v objektu, vyhledávání osob v terénu, osobní obrana psovoda, zákroky v místnostech, zajištění osoby, střežení osoby, vyhledávání cizí stopy, vyhledávání vystřelených nábojnic, ovladatelnost psa bez vodítka a další.

Krajský přebor psovodů 1

 Prvenství si z vyrovnané soutěže nakonec odvezl Jaroslav Petráček se psem Quartem z OŘ PČR Semily s 393 body. Druhé místo s 379 body vybojoval Stanislav Havlíček se psem Lenonem z OŘ PČR Havlíčkův Brod. Bronzovou příčku díky 369 bodům obsadil jeho kolega Jaroslav Mrtka se psem Rexem. Naši borci se umístili v první desítce - Petr Kuhn se psem Zepem obsadil s 323 body 6. místo, Jan Valenta a jeho favorit Arno skončili na 9. místě.

V soutěži družstev putoval nejcennější pohár do Havlíčkova Brodu, na stříbrný stupeň vystoupilo družstvo ze Semil. Bronzovou příčku obsadili psovodi z OŘ PČR Rychnov nad Kněžnou. Gratulujeme !!!

Sláva vítězům, čest zúčastněným !

 

Fotogalerie k článku zde

Krajský přebor psovodů 13

 

 

 

 

 

 

stržm. Mgr.  Alena  Kacálková

vytisknout  e-mailem