Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražští policisté chystají bezpečnostní opatření

V souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním mezi celky Česká republika a Severní Irsko chystá pražská policie příslušná bezpečnostní opatření. 

Ve středu od časných ranních hodin bude posílen v rámci metropole výkon dopravní, pořádkové i kriminální služby. Policisté budou monitorovat pohyb fanoušků obou celků a dohlížet nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, veřejným pořádkem v ulicích a prostředcích MHD. Na opatření se budou podílet i policisté Antikonfliktního týmu, psovodi se služebními psy, pyrotechnici a policisté na koních. Pro případ mimořádného vývoje bezpečnostní situace budou v záloze připraveni  i  policisté Speciální pořádkové jednotky.  

Do dnešního dne bylo v České republice prodáno více jak 9 tisíc vstupenek, přičemž prodej bude pokračovat podle pořadatele až do zahájení zápasu ve 20 hodin a 30 minut. Podle všech očekávání se fotbalového klání zúčastní cca 2 tisíce fanoušků hostujícího celku.  Většina těchto fanoušků přicestovala na pražské letiště Ruzyň již během včerejšího dne. Policisté v souvislosti s jejich pobytem v metropoli nemuseli řešit žádnou mimořádnou událost.  Brány fotbalového stadionu ve Vršovicích budou otevřeny zítra již v 18 hodin a 30 minut. Pořadatelé doporučují návštěvníkům utkání, aby se ke vstupům na ochozy dostavili s dostatečným časovým předstihem. Prokazovat se budou samozřejmě platnou vstupenkou a dokladem totožnosti. I tentokrát platí zákaz vnášení pyrotechniky a alkoholických nápojů na stadion.

 

vytisknout  e-mailem