Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražští kriminalisté začali vyšetřovat dva případy pobodání

Během necelé hodiny došlo ke dvěma případům pobodání v Praze dvě a čtyři. Oběti obou útoků jsou mladí muži. Jeden z nich útok nepřežil. Pachatelé obou trestných činů jsou na útěku.  

V 15.43 hodin přijali pražští policisté na lince tísňového volání oznámení o bodném poranění mladého muže v ulici Lazarská. Na místě události policisté zjistili, že toho odpoledne diskutovali dva neznámí muži na rohu ulic Lazarská, Omladinářů. Jejich hovor záhy přešel do sporu. Jeden z mužů napadl svého soka bodnou zbraní a způsobil mu poranění hrudníku. Útočník z místa události vzápětí uprchl a policisté po podezřelém pátrají. Ze svědeckých výpovědí vyplývá, že se jedná o přibližně pětatřicetiletého muže, šedovlasého, poměrně vysoké postavy. V době útoku měl oblečenou tmavou riflovou bundu, tílko a riflové kalhoty se záložkami, nesl sportovní tašku tmavé barvy opatřenou neznámým nápisem. Muž působil na svědky události poněkud zanedbaným dojmem. Policisté po útočníkovi intenzivně pátrají. Zraněný třiadvacetiletý muž byl okamžitě převezen záchrannou službou do nemocnice.
V 16.29 hodin přivolal policisty prostřednictvím tísňové linky 158 oznamovatel do areálu tržnice nacházející se v Libušské ulici, v Praze 4. Policisté na místě události našli tělo neznámé muže v bezvědomí s bodným poraněním v hrudníku. Okamžitě přivolali záchranou službu. Lékař konstatoval, že se jedná o bodné poranění v oblasti srdce a o několik minut později konstatoval smrt. Policisté začali vyšetřovat okolnosti smrti tohoto čtyřiatřicetiletého muže. Pachatel tohoto útoku je neznámý.

 

vytisknout  e-mailem