Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Pražská muzejní noc se blíží

Kriminalistický ústav Praha přispěje do programu akce prezentací kriminalistické balistiky v Muzeu Policie ČR. 

V sobotu 10. června se v Praze uskuteční již 14. ročník Pražské muzejní noci, kterou pořádají Národní muzeum, Dopravní podnik hlavního města Prahy a Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s dalšími institucemi. Občané mohou v netradiční večerní dobu, od 19.00 hodiny večerní do 1:00 hodiny ranní, navštívit 49 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 79 objektech, kde je pro ně připraven zajímavý doprovodný program.

balistikaK oblíbeným a hojně navštěvovaným objektům patří Muzeum Policie ČR a právě zde se v průběhu akce můžete setkat se znalci KÚP z odvětví kriminalistické balistiky.     

Kriminalistická balistika naživo
Muzeum Policie ČR od 19:00 do 23:00 hodin
Každá zbraň na světě je individuální a tato její vlastnost se odráží i na vystřelených nábojnicích a střelách. Balistické zkoumání v kriminalistice pomáhá určit, která konkrétní zbraň byla použita ke spáchání dané trestné činnosti. Návštěvníci muzejní noci si budou moci prohlédnout povrch střely a vystřelené nábojnice pod mikroskopem a některé zajímavé zbraně pocházející ze studijní sbírky KÚP.

Muzeum Policie ČR nabízí bohatý program pro děti i dospělé
V 19.00 hodin vystoupí Hudba Hradní stáže a Policie ČR, chybět nebudou prvorepublikoví četníci, ukázky z výcviku záchranářských psů, zadržení nebezpečného pachatele či scénky s neomylným Sherlockem Holmesem. V expozici kriminalistiky jsou k vidění zajímavé exponáty pocházející z trestné činnosti, ale také pomůcky, nástroje a přístroje kriminalistických znalců. Zajímavý doprovodný program pro děti navazuje na výstavu Četníci z Luhačovic, kde si mohou návštěvníci prohlédnout kostýmy, rekvizity a řadu jiných exponátů, jež byly použity při natáčení stejnojmenného televizního seriálu. 
Podrobné informace o programu v Muzeu Policie ČR najdete na: http://www.muzeumpolicie.cz/ nebo v tiskové zprávě muzea.

Kompletní program Pražské muzejní noci 2017 najdete na: http://www.prazskamuzejninoc.cz/2017/

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústa Praha Policie ČR
29. května 2017

vytisknout  e-mailem