Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prázdniny v dopravě

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté s koncem školního roku zvýšili dohled nad silničním provozem. 




Pro většinu žáků v pátek v podstatě začaly prázdniny a policisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje právě od uplynulého pátku začali realizovat různé dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování předpisů a bezpečnost v silničním provozu. Policisté na vybraných stanovištích a úsecích kontrolují mimo jiné dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy či technický stav motorových vozidel. Policejní hlídky se samozřejmě zaměří i na řízení pod vlivem alkoholu a drog, pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Kontroly se nepochybně nebudou týkat jen řidičů motorových vozidel, ale také cyklistů a chodců. 
Během uplynulého víkendu policejní hlídky zkontrolovaly 4545 vozidel a zjistily 260 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení rychlostních limitů, špatný technický stav vozidel či nepoužití bezpečnostních pásů. Dvacet pět řidičů se na silnici vydalo pod vlivem alkoholu.
V podobných kontrolách proto budou policisté napříč Zlínským krajem pokračovat v průběhu celých letních prázdnin, a to s jasným cílem umravnit nebezpečné řidiče a snížit tak nehodovost na našich silnicích.


Kromě dopravně bezpečnostních akcí se dopravní policisté s preventisty Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v průběhu celých prázdnin zapojí i do aktivit, jež mají upozornit na nebezpečí, kterým jsou účastníci silničního provozu neustále vystaveni. Podobné akce se napříč krajem uskutečnily i na konci školního roku.

Odkazy do noveho okna

prevence

prevence 

Detailní náhled

prevence

prevence 

Detailní náhled

prevence

prevence 

Detailní náhled

prevence

prevence 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem