Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prázdniny pro dopravní kontroly neplatí

Praha venkov – ZÁPAD – Dopravní policisté se o prázdninách nezastaví! 

S koncem školního roku a začátkem prázdnin přišly na řadu četné kontroly řidičů a ostatních účastníků silničního provozu po celé republice. Na území Prahy venkov – západ tomu nebylo jinak.

Na počátku prázdnin bylo do 3 dopravně bezpečnostních akcí nasazeno celkem 41 policistů, a to nejen z Dopravního inspektorátu Prahy venkov – Západ, ale také z obvodních oddělení. Během akcí policisté zkontrolovali více než 300 řidičů motorových vozidel, motocyklistů a cyklistů.

Celkem hlídky zjistily 47 dopravních přestupků. Nejčastěji se policisté potýkali s nedodržením nejvyšší povolené rychlosti, a to u 18 řidičů, dalším častým prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů u 9 řidičů. U 2 řidičů vozidel policisté zjistili řízení pod vlivem alkoholu. Ostatními přestupky byly držení telefonu, nevyhovující technický stav vozidla, ale i jízdy bez řidičského průkazu.

Policisté většinu přestupků vyřešili na místě v příkazním řízení udělením pokut v celkové výši 27.900,- Kč a 4 přestupky oznámili příslušnému obecnímu úřadu.

Chodci a cyklisté byli tentokrát vzorní a policisté u nich nezjistili žádné porušení předpisů.

Hlavním cílem všech dopravně bezpečnostních akcí je ovlivnit nekázeň všech účastníků silničního provozu, zvýšit bezpečnost na silnicích a zároveň také plynulost provozu, a snížit tak dopravní nehodovost.

Policisté budou i nadále pokračovat ve svých snahách o zajištění bezpečnosti na silnicích prostřednictvím dalších dopravně bezpečnostních a preventivních akcí zaměřených na dodržování dopravních předpisů.

por. Mgr. Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
14. července 2023

vytisknout  e-mailem