Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prázdninový víkend pod policejním dohledem

KLADENSKO - Kladenští policisté se zapojili do další dopravní celorepublikové akce. 

Kladenští policisté se zapojili do celorepublikové dopravní akce,  která probíhá po celém území České republiky. V kladenské okrese toto dopravní opatření bude probíhat v době prázdninového víkendu od odpoledních hodin pátku 15. července a bude pokračovat do odpoledních hodin neděle 17. července 2016.

Rozsáhlá dopravní akce je v těchto dnech zaměřená především na dodržování stanovené rychlosti způsobu jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, kontrolu technického stavu motorových vozidel, kontrolu předepsaných dokladů, případně kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích.

Současně při kontrolní činnosti budou policisté samozřejmě dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu a zároveň budou prováděny kontroly po odcizených vozidlech, věcech a pátrání po osobách.

V rámci akce budou prováděny i  kontroly na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči dopravních prostředků před jízdou a i v průběhu jízdy.

Jedním z cílů celého dopravního opatření je vymýtit u řidičů před usednutím za volant alkohol a drogy.

Hlavním úkolem je zejména snížit počet dopravních nehod a přestupků na pozemních komunikacích.

Kompletní vyhodnocení této celorepublikové dopravní akce s organizací TISPOL bude zveřejněno začátkem příštího týdne.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

15. července 2016

vytisknout  e-mailem