Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prázdninový provoz na silnicích

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté chystají dopravně bezpečnostní akce.  

Počínaje následujícím víkendem začínají na území Zlínského kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování předpisů a bezpečnost v silničním provozu. Policisté budou na vybraných stanovištích a úsecích kontrolovat mimo jiné dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy či technický stav motorových vozidel. Policejní hlídky se samozřejmě zaměří i na řízení pod vlivem alkoholu a drog, pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.
Připravované akce mají samozřejmě souvislost i s koncem školního roku. Během loňských prázdnin se na území Zlínského kraje stalo 569 dopravních nehod, při kterých zemřeli čtyři lidé a více než čtyřicet se těžce zranilo.
Na dovolenou by řidič měl odjet zcela zdravý, odpočinutý a připravený na cestu. Mnoho lidí si chce jízdu na dovolenou co nejvíce urychlit a tráví za volantem bez přestávky mnoho hodin. Díky únavě umocněné také teplým počasím hrozí riziko, že během jízdy řidič usne. 
Kontroly se samozřejmě nebudou týkat jen řidičů motorových vozidel, ale také cyklistů a chodců.
O výsledcích prázdninových dopravně bezpečnostních akcí budeme průběžně informovat.
 
Doplňující informace naleznete na stránkách Policejního prezidia ČR:
http://www.policie.cz/clanek/doprava-o-prazdninach.aspx
 
 
25. června 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem