Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Prázdninové kontroly na silnicích

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté se zaměří na dopravu 

Jako každý rok se i letos policisté na začátku prázdnin i během nich zaměří na dopravu.
Během loňského roku došlo na silnicích Olomouckého kraje k 998 dopravním nehodám, při kterých zemřelo 12 osob a 31 bylo zraněno těžce. Během prázdnin zavinilo dopravní nehodu 85 cyklistů a 6 chodců. Alkohol se na nehodě podílel v 56 případech.
Na řidiče se změří nejen dopravní policisté, ale i policisté jednotlivých obvodních oddělení. Budeme kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti, předepsané doklady povinné k řízení motorového vozidla, poutání za jízdy a také používání zádržných systémů při přepravě dětí. Dále technický stav vozidla, telefonování za jízdy a požití alkoholu a jiných návykových látek před, popřípadě během jízdy. Motorkáři budou samozřejmě také v hledáčku policistů. Bude se jednat hlavně o kontroly dodržování nejvyšší povolené rychlosti a kontroly dokladů potřebných k řízení těchto rychlých strojů.
Kontroly se zaměří také na chodce, na přecházení přes vozovku a ve večerních hodinách, zda mimo obec, mají viditelně na oděvu upevněn reflexní prvek.
Ani na cyklisty během těchto akcí nezapomeneme. Bude se jednat o kontrolu využívání cyklostezek v místech, kde jsou blízko komunikace, dále na vybavení jízdních kol, u osob do 18 let na používání cyklistických přileb. Tyto doporučujeme i všem cyklistům, mohou jim při pádu zachránit život.

Pamatujte, že nejste na silnici jen vy, ale mnoho dalších a předvídejte!!  Nezapomínejte, že během horkých dní je důležité nepřeceňovat své síly a častěji odpočívat.
Všem účastníkům silničního provozu přejeme krásné prázdnin bez dopravních nehod!


kpt. Mgr. Marta Vlachová

28.6.2019

Odkazy do noveho okna

Kontroly řidičů

Kontroly řidičů 

Detailní náhled

Kontroly řidičů

Kontroly řidičů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem