Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prázdninové dopravní akce pokračují

NÁCHODSKO – Policisté s BESIPem radili, jak jezdit bezpečněji. 

Prázdninové dopravní akcePrázdninové dopravní akceZvýšený počet dopravních policistů na silnicích o prázdninách a volných dnech určitě zaznamenala většina řidičů. Jejich důvodem je skutečnost, že v letních měsích stoupá nehodovost. Například loňského roku na českých silnicích při dopravních nehodách v červenci a srpnu vyhlaslo na 115 životů.

Kromě kontrolování motoristů a rozdávání pokut za nedodržování zákona se proto muži a ženy zákona zaměřují i na prevenci. Ve čtvrtek 4. 7. 2019 mezi 9. a 11. hodinou dopoledne se dopravní policisté společně s pracovnicí BESIP poblíž státní hranice v Náchodě Bělovsi věnovali řidičům, mířícím do Polska. Kromě cenných rad řidičům rozdávali brožury, jak se správně připoutat, jak bezpečně cestovat s dětmi, jak se zachovat v případě dopravní nehody i praktický řezák na bezpečnostní pás, pro cestující děti zase měli připravené drobné reflexní předměty.

Všechny zastavené řidiče samozřejmě podrobili běžné dopravní kontrole a prověřili, zda mají zda v pořádku všechny potřebné doklady i doklady od vozidla. Součástí kontroly byl i test na alkohol, který u všech zastavených řidičů dopadl negativně. Několik netrpělivých řidičů, kteří spěchali na území našich sousedů příliš a překročili nejvyšší povolenou rychlost, však čekala bloková pokuta a zápis do karty řidiče. Během dopoledne policisté zkontrolovali 19 vozidel. U pěti z nich zaznamenali překročení nejvyšší povolené rychlosti, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 1.500 korun. Jiné porušení zákona policisté při kontrolách nezaznamenali. V podobných akcích hodlají pokračovat po celé letní prázdniny.

por. Mgr. Eva Prachařová
4. 7. 2019 v 14.00 hodin

Odkazy do noveho okna

Prázdninové dopravní akce

Náchod 4. 7. 2019 

Detailní náhled

Prázdninové dopravní akce

Náchod 4. 7. 2019 

Detailní náhled

Prázdninové dopravní akce

Náchod 4. 7. 2019 

Detailní náhled

Prázdninové dopravní akce

Náchod 4. 7. 2019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem