Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prázdné kufříky vyvolaly obavy

Českotěšínsko - část města byla odpoledne uzavřena... 

Dva prázdné kufříky způsobily v ulicích města rozruch. Ve čtcrtek 25. dubna odpoledne,  v rozmezí půl hodiny, místní obvodní oddělení přijalo oznámení o nálezu dvou podezřelých předmětů. Jeden kufřík stál před prodejnou kebab na Hlavní třídě. Druhý kufřík byl odložen poblíž lavičky v Masarykových sadech. Místa nálezu policisté uzavřeli v bezpečném perimetru a začala evakuace. Hraniční most Družba z bezpečnostních důvodu byl také uzavřen a polští kolegové o situaci byli informováni.

Z prodejen, provozoven a mateřských škol bylo postupně evakuováno přibližně 150 osob. Místa zajišťovali policisté obvodního oddělení, karvinské hlídkové služby, dopravního inspektorátu, speciální pořádkové jednotky, psovodi se svými svěřenci, kteří jsou vycvičeni na vyhledávání výbušnin. Jedno z míst nálezu je poblíž hraničního přechodu.

Po důkladné prohlídce obou kufříku – policisté pyrotechnické služby zjistili, že oba kufříky jsou prázdné. Hlavní třída, okolní ulice i Masarykovy sady byl uvolněny a život ve městě se mohl vrátit do normálu.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


Havířská 1511
735 06 Karviná – Nové Město

vytisknout  e-mailem