Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Právní vědomí ve školní praxi

Přednáška pro pedagogy z Rychnovska 

Zcela zaplněná přednášková místnost čekala v úterý 7. dubna 2009 dopoledne na senátora JUDr. Miroslava Antla a vedoucího územního odboru Skupiny kriminální policie a vyšetřování Rychnov nad Kněžnou plukovníka JUDr. Zdeňka Hlaváčka. Do Školského zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Královéhradeckého kraje se sídlem v Rychnově nad Kněžnou přijeli učitelé a výchovní poradci ze základních a středních škol celého Rychnovska.
Přednáška „Právní vědomí ve školní praxi“ přinesla kromě uceleného a přehledného vystoupení s příklady praxe obou hlavních protagonistů i otevřenou diskusi, ve kterých se objevovala témata - trestná činnost dětí a mládeže, trestní odpovědnost pedagogů v praxi, trestné činy páchané na dětech a mládeži, jak postupovat v případě trestné činnosti na škole, úloha policie a orgánů sociálně právní ochrany a další. S dotazy, kterých nebylo právě málo, se oba pozvaní hosté vypořádali snad alespoň k částečné spokojenosti přítomných.
Účastníci besedy také měli možnost prohlédnout si nabídku nejrůznějších preventivních materiálů, zaměřených právě na problematiku dětí a mládeže, které pro akci připravila rychnovská Preventivně informační skupina. Někteří pedagogové si materiály hned převzali pro svoji další pedagogickou činnost a přímo na přednášce byly kromě předání podstatných informací a kontaktů preventivně informační skupiny domluveny i termíny a témata přednášek pro žáky a studenty na rychnovských školách.
por. Mgr. Alena Kacálková
10. dubna 2009

Fofogalerie k článku zde

vytisknout  e-mailem