Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pravidla porušují nejen řidiči

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté každodenně kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. 

 

Dodržování základních pravidel silničního provozu je jedním z předpokladů k dosáhnutí co možná nejbezpečnější situace na silnicích. Na každém jednotlivém řidiči auta, motorky, stejně jako na cyklistovi nebo i chodci záleží, jak se na silnici chová, protože svým pohybem na komunikacích ovlivňuje bezpečnost ostatních. Z drobnějších i vážnějších nehod vyplývá, že pravidla silničního provozu porušují více či méně všechny skupiny účastníků v dopravě. Bezpečnost na silnicích je jedním z témat, kterým se ve své službě veřejnosti Policie ČR důsledně zabývá.

I na Uherskohradišťsku každodenně vyrážejí na silnice policisté, aby dohlíželi na dodržování zákonem daných pravidel. „Dopravní tématika je samozřejmě hlavním tématem pro náplň služby dopravních policistů. Do kontroly pravidel silničního provozu se zapojují také policisté z jednotlivých obvodních oddělení. Společnou snahou všech je pomocí represivních a preventivních opatření dosáhnout stavu, kdy každý z účastníků silničního provozu se bude zodpovědně, a to jak k sobě ale i k ostatním, v maximální míře snažit o bezpečný pohyb na silnicích,“ zdůraznil vedoucí uherskohradišťského dopravního inspektorátu Robert Rampáček. V přiložené tabulce je výběr ze zjištěných dopravních přestupků, k nimž za uplynulých sedm dní na Uherskohradišťsku došlo.


 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 28. leden – 3. únor 2011


 

Počet zjištěných přestupků

Řidič pod vlivem alkoholu

5

Řidič pod vlivem drog

2

Překročení maximální rychlosti

47

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

30

Telefonování za jízdy

28

Špatný technický stav vozidla

39

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 

K jedněm z nejzávažnějších přestoupení pravidel silničního provozu patří v uplynulém týdnu jízda zfetovaného řidiče, který v noci na sobotu 29. ledna ujížděl policejní hlídce ulicemi Starého Města. Policistům se řidiče podařilo zablokovat po výjezdu z města, kdy pronásledované auto havarovalo do příkopu. Z testu na drogy policisté zjistili, že řidič před jízdou užil pervitin. Druhým ze závažných porušení pravidel byla jízda muže středního věku, který se svými téměř dvěma promile havaroval do zaparkovaných aut v Uherském Hradišti.


 

4. únor 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem