Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pracovnice pošty zpronevěřila peníze

Ženě z Královéhradecka hrozí až dva roky vězení  

Hradečtí policisté v druhé polovině dubna letošního roku (2011) ukončili vyšetřování případu zpronevěry peněz zaměstnankyní pošty. Sedmatřicetiletá žena svým jednáním zpronevěřila v jedné z hradeckých poboček téměř 32 tisíc korun. V případě prokázání viny ženě hrozí až dva roky vězení.

Jako poštovní zaměstnankyně jedné z hradeckých poboček během druhé poloviny června a první poloviny července loňského roku (2010) ve dvou případech vybrala peníze z pokladny pro vlastní potřebu a v jednom případě si ponechala zásilkový balík.

V prvním případě do poštovní databáze zadala nepravdivé osobní údaje o odesílateli peněz.

V dalším případě vyplnila do systému databáze osobní údaje jiného adresáta. Data získala téhož dne od zákazníka, který si byl u přepážky vyzvednout obchodní balík.

V posledním případě do systému nezanesla zásilkový balík v hodnotě přes 500 korun.

Sedmatřicetiletá žena svým jednáním způsobila škodu za téměř 32 tisíc korun. Dnes již bývalá poštovní úřednice z Královéhradecka převzala od policejního komisaře záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Policistům neuvedla přitom žádný motiv, proč to udělala.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetřili ve zkráceném přípravném řízení, bude o jejím dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

Policisté případ předali hradeckému státnímu zastupitelství.

Čtěte také: Pošťačka si peníze nechala pro sebe. Zpronevěřila tak dvaatřicet tisíc korun (Hradecký deník, 29. dubna 2011)

nprap. Anna Pešavová - 28. dubna 2011

 

vytisknout  e-mailem