Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pracovní nářadí je žhavým artiklem . . .

PŘÍBRAM - Příbramští policisté se potýkají s krádežemi nářadí. To je v poslední době velmi častou komoditou, na kterou se zloději zaměřují. 

Různé pracovní stroje, nářadí, náčiní a pomůcky se v posledních měsících stávají velice častým a žádaným artiklem, a to i v kriminální rovině. Důvodem je bezesporu nárůst cen po covidovém období a zřejmě i nedostatek těchto věcí. Jejich krádeže tak nejsou ničím ojedinělým. 

S podobnou trestnou činností se potýkají policisté i na Příbramsku. Jen v tomto týdnu se na policisty obrátili tři občané, kteří jsou v roli poškozených. Nejvyšší škodu způsobil neznámý zloděj muži, který měl spoustu nářadí ve svém Peugeotu zaparkovaném vedle domu. Přes noc mu z auta vybral věci za víc jak sedmdesát tisíc korun. Muž přišel např. o elektrocentrálu, úhlovou brusku, aku vrtačku, elektrickou vrtačku, ruční nářadí a další věci, ale také o bourací kladivo, jehož hodnota byla 20 tisíc korun.

Dalšími poškozenými byli majitelé garáže a ještě nedostavěného bytového domu. Z garáže, která je na soukromém pozemku, si neznámý zloděj, kromě např. autobaterií či gola sady, odnesl i křovinořez. Hodnota odcizených věcí byla téměř dvacetitisícová.

Majiteli rozestavěného domu vznikla "návštěvou" neznámého pachatele také téměř dvacetitisícová škoda. Poškozený nyní postrádá zhruba dvě stě metrů kabelů na 380 voltů, ale například i hydroizolaci. Z bagru, který byl na pozemku u domu si vzal led svítilnu za 500 korun a ještě si z pracovního stroje odčerpal zhruba padesát litrů nafty za téměř dva tisíce korun.

Na všech těchto případech policisté pracují a provádějí šetření vedoucí k jedinému - dopadení těch, kteří skutky spáchali. Těm hrozí, v případě vypátrání obvinění z trestného činu krádeže a před soudem až dvouletý trest.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
17. září 2021

vytisknout  e-mailem