Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Práce policistů na Rychnovsku

Černá skládka nebezpečného odpadu  

Ve středu 24. listopadu měli muži zákona v rychnovském regionu plno práce. Hned v dopoledních hodinách se policistům podařilo zadržet osmačtyřicetiletého muže, po němž bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Dotyčný se vyhýbal nástupu výkonu trestu odnětí svobody. Po poledni jej rychnovská policie předala do vazební věznice v Hradci Králové.
 
Policisté Dopravního inspektorátu Rychnov nad Kněžnou a Obvodního oddělení Policie ČR Rychnov nad Kněžnou již řadu měsíců vyjíždějí k největší kvasinské firmě, jejíž zaměstnanci nerespektují zákazové a příkazové značky. Parkují na chodnících a místech, kde je stání vozidel zakázané. Včera tu hlídky „udělily“ desítky pokut. Řidiči i přes opakované akce policistů zaměřené právě na parkování v okolí závodu jsou nepoučitelní a svá vozidla takřka parkují, kde se jim zamane.
Kontrola parkování v Kvasinách

Rychnovští policisté šetří přečin zanedbání povinné výživy. Otec dnes již osmnáctileté dívky nehradil výživné na dceru od června loňského roku do září letošního roku. Dluh na alimentech dosáhl téměř 8.000 korun.

Na Týnišťsku si neznámý pachatel opatřil 475 litrů motorové nafty. Podařilo se mu odstranit zajištěný kryt vrchního plnícího otvoru čerpací nádrže čerpací stanice v jednom ze zdejších zemědělských družstev. Pak již zloději stačilo pohonnou hmotu si odčerpat. Škoda činí téměř 12.000 korun. Případ šetří týnišťská policie.
 
Kostelečtí muži zákona šetří přestupek proti majetku, jehož se dopustil v nočních hodinách z úterý na středu neznámý pachatel. Vlezl do nezajištěné haly jednoho bývalého podniku na Kostelecku.  V objektu „našel“ třídílný hliníkový žebřík, který si odnesl. Způsobil tak škodu 2.500 korun.
Týnišťská policie od včerejšího dne šetří případ založení skládky. Neznámý pachatel do prostoru určeného jako hnojiště „odložil“ větší množství lepenky a desítky pneumatik. Uvedený nebezpečný odpad v hnojišti podle oznamovatele nebyl ještě posledního září. Pachatel se tak dopustil přestupku proti veřejnému pořádku.

 
Komu se hodily betonové zatravňovací dlaždice? Sloužily ke zpevnění nově vybudovaného břehu podél silice z Častolovic na Solnici. Dvacet metrů zmiňovaného materiálu zloděj ukradl v posledních dvanácti dnech. Případ šetří kostelecká policie. Lapka způsobil škodu 4.600 korun.  
O 4.000 korun přišla ve středu žena, která si částku vybírala z jednoho z bankomatů na Dobrušsku. Peníze zapomněla v podávacím mechanismu bankomatu a odešla. Po pár minutách si uvědomila, že bankovky si z bankomatu nevzala. Zhruba do deseti minut se jí podařilo k bankomatu vrátit. Peníze na místě ale nebyly. Žena vše oznámila dobrušské policii, která případ krádeže šetří.
 
Na linku 158 operačního střediska policie rychnovského regionu se za čtyřiadvacet hodin středečního dne dovolalo 27 oznamovatelů. Dvanáct z telefonátů nesouviselo s prací policie.
Odpoledne krátce před třetí hodinou se na linku 158 dovolal muž z Rychnova nad Kněžnou. Operačnímu důstojníkovi sdělil, že jeho přítelkyni napadl při venčení psa volně pobíhající vlčák. Na místo okamžitě vyjela hlídka rychnovských policistů. Nikoho ale nezastihli. Operační důstojník znovu kontaktoval oznamovatele, který mu sdělil, že přítelkyni odvezl na ošetření do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Muži zákona odjeli do zdravotnického zařízení. Od napadené ženy získali informace o zvířeti, které mělo zaútočit. Po incidentu si psa naložila do auta nějaká žena a odjela z místa. Policii se podařilo získat registrační značku uvedeného vozu a následně se dopátrat i majitelky psa.
 
Dnes o půl druhé ráno oznámil na linku 158 volající, že na parkovišti u motorestu v Lípě nad Orlicí je zaparkovaný osobní vůz Škoda Favorit, v němž jsou dva muži. Oznamovatel raději kontaktoval operačního důstojníka, jelikož na místě došlo v minulosti k několika krádežím nafty. Na uvedené místo přijela do pár minut policejní hlídka z nedalekého Týniště nad Orlicí. Tam muži zákona našli jmenované vozidlo a v něm jednoho muže. Ten uvedl, že tu odpočívá a jelikož je chladná noc, tak si ve voze topí. Hlídka muže i vozidlo prověřila v policejní databázi a s negativním výsledkem šetření na místě ukončila.  
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla ve středu ke dvěma dopravním nehodám. Dosud nezjištěný řidič havaroval s osobním vozem Škoda Octavia v Týništi nad Orlicí. Pravděpodobně okolo páté hodiny ranní jel s vozem po ulici U Dubu ve směru na obec Křivice. Zřejmě nezvládl řízení vozidla a v táhlé levotočivé zatáčce z dosud nejasných příčin vjel vpravo mimo komunikaci. Při tom narazil do vyvýšeného kovového víka od kanálu a poškodil dopravní značku „Hlavní pozemní komunikace“. Škoda činí 56.000 korun.
Nárazem do stromu skončila jízda třiapadesátiletého řidiče osobního vozu Škoda Felicia. Ve středu v odpoledních hodinách jelo vozidlo po silnici z Přepych na Opočno. Motorista zřejmě nezvládl řízení a v táhlé levotočivé zatáčce vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do plastového směrového sloupku a následně do stromu. Utrpěl lehké zranění a k ošetření jej převezla sanita do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Před transportem zraněného k ošetření policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol. Skončila s negativním výsledkem. Při nehodě vznikla škoda 11.0000 korun.

nstržm. Šárka Ehlová
25. listopadu 2010

 
 

vytisknout  e-mailem