Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Práce dálničářů z Jaroměře

KRAJ - Uložené kauce za předjíždění a nepřiměřená rychlost v obci a na dálnici. 

Policisté z dálničního oddělení v Jaroměři v průběhu víkendu na silnici I/33 uložili třem cizincům kauce za nedovolené předjíždění v celkové výši 22 tisíc korun. "Dálničáři" tak učinili, jelikož vznikla důvodná obava, že se budou vyhýbat řízení o přestupku.  Policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu „chytli při činu“ přestupce mezi obcemi Jaroměř a Čáslavky, před křižovatkou se silnicí č. II/307 a také mezi Dolany a Svinišťany. Motoristé předjížděli v místech, kde je to svislou i vodorovnou dopravní značkou zakázáno.
Dále se jim povedlo odhalit dva řidiče rekordmany na dálnici D11. Řidiče vozidel Škoda policisté změřili na 90 km ve směru jízdy na Prahu. Jeden uháněl rychlostí 198 km/h a druhý 197 km/h, i přesto, že stanovená maximální rychlost na dálnici je 130 km/h.
Do třetice se policisté zaměřili na dodržování rychlosti jízdy v obci. I zde odhalili přestupce, kteří nedbali při jízdě zástavbou maximální dovolené rychlosti, která činí 50 km/h. 31letý muž ve vozidle Škoda v Kladské ulici v Hradci Králové jel rychlostí 96 km/h a i 58letá řidička  v Kladrubech uháněla v obci 98 km/h.
Policisté s těmito 4 řidiči sepsali oznámení o přestupku a ve správním řízení jim hrozí pokuta 5-10 tisíc korun a zákaz řízení od 6 měsíců do 1 roku.
Policisté z Jaroměrě se budou i nadále věnovat přestupkům v dopravě s cílem snížit nehodovost a zvýšit bezpečnost na našich komunikacích. 

por. Pižlová Šárka. DiS.
30. 3. 2022, 8:05

vytisknout  e-mailem