Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka pro novináře

Otevření Národního situačního centra ochrany hranic. 

Vážení novináři,

srdečně vás tímto zveme na slavnostní otevření Národního situačního centra ochrany hranic, které se uskuteční v úterý 4. 6. 2019 od 9:00 za účasti nejvyššího vedení Ministerstva vnitra ČR, Policie ČR a Celní správy ČR.

Toto centrum představuje společné pracoviště Ředitelství služby cizinecké policie a Generálního ředitelství cel, jehož cílem je společné řízení a spolupráce při ochraně vnějších hranic České republiky a zabezpečení operativní spolupráce se všemi partnery ochrany hranic v schengenském prostoru, jakož i třetími zeměmi.

V rámci společného pracoviště se provozují a spravují rozsáhlé národní systémy ochrany hranic, jako je např. systém hraniční kontroly, systém eGATE, systém dohledu nad vzdušným prostorem České republiky nebo specifický datový sklad s navazujícími analytickými funkcemi.

Mezi stěžejní činnosti centra patří operativní spolupráce s Evropskou pohraniční a pobřežní stráží FRONTEX a provoz Evropského systému ostrahy hranic EUROSUR. Projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Fondu pro vnitřní bezpečnost (ISF/6/01). Celkové náklady projektu činí 120 000 000,- Kč

KDY: úterý 4. 6. 2019 od 9:00 (média na místě v 8:45 u vjezdu do areálu)
KDE: Olšanská 4, Praha 3 – Žižkov


Součástí programu je krátká tisková konference, komentovaná prohlídka nově vybudovaných prostor a následné občerstvení.

Svou účast potvrďte do pondělí 3. 6. 2019 do 15:00 hod. na e-mail pp.tisk@pcr.cz.

Kontakt:eu.jpg
plk. Mgr. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR
tel.: 731 670 548

vytisknout  e-mailem