Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Pozvánka na Veletrh vědy

Kriminalistický ústav Praha Policie ČR se představí na třetím ročníku populárně-vědecké akce, která je určena nejen studentům středních a vysokých škol, ale i zájemcům o vědecké poznání z řad široké veřejnosti. 

Veletrh vědy pořádá Akademie věd ČR ve spolupráci s dalšími vědeckými institucemi ve dnech 8. - 10. května 2017 od 10.00 do 18.00 hodin, v areálu PVA EXPO v Praze v Letňanech. Na akci se představí více než 80 vystavovatelů – prestižní vědecká pracoviště, firmy, univerzity i science centra, která odhalí to nejzajímavější, co může česká věda a výzkum v současné době nabídnout.

Částice broušeníZnalci KÚP letos připravili interaktivní expozici z oblasti fyzikální chemie, která nese název Neviditelní svědci zločinu.
Odvětví fyzikální chemie se mimo jiné zabývá zkoumáním mikrostop, což jsou částice nebo fragmenty pouhým okem neviditelné. Jde o poměrně trvanlivé a odolné stopy, jejichž vzniku pachatel na místě činu nemůže zabránit. V důkazním řízení však mohou sehrát významnou roli. Pohled do optického mikroskopu návštěvníkům poodhalí zajímavý svět mikrostop získaných z nejrůznějších materiálů, ať již se jedná o různé druhy textilních vláken, fragmenty laků, barev aj.

Veletrh vědy nabízí bohatý program, ve kterém nebudou chybět setkání s vědci, workshopy či přednášky. Letošní novinkou budou panelové diskuse na témata současné společnosti a špičkového výzkumu s moderátorem Václavem Moravcem a předními odborníky české vědy.

Více informací o programu veletrhu najdete na: http://www.veletrhvedy.cz/cz/

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
5. června 2017

vytisknout  e-mailem