Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Pozvánka na Festival vědy

Kriminalistický ústav Praha Policie ČR se zapojí do zábavné vědecko-technické outdoorové akce, která je určena dětem, studentům i široké veřejnosti.  

 

Festival vědy 2.jpg

Festival vědy, dříve jste znali pod názvem Vědecký jarmark, je společným projektem vysokých škol, akademických a volnočasových institucí, který vznikl již před čtyřmi lety. Letos bude poprvé zařazen mezi ostatní akce Kampusu Dejvice na Praze 6. „Čeká na vás velká vědecká laboratoř pod širým nebem. Populárním a interaktivním způsobem vám budeme, po celý den, představovat přírodovědné a technické obory hrou, uvidíte zajímavé prezentace a vyzkoušíte si nevšední pokusy,“ láká Irena Krumlová z Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd ČR, který je jedním z organizátorů akce.

 

DVI foto.jpg

Policejní specialisté na identifikaci aneb Jak se obětem vrací identita
Pád letadla, havárie autobusu, vlaku nebo teroristický čin. Všechny tyto události mají jedno společné – velký počet obětí. Nálezy značně poškozených těl obětí nebo jen částí jejich pozůstatků, anonymita, přítomnost cizinců…to vše jsou faktory, které policistům ztěžují identifikaci. V těchto případech nastupuje speciálně vyškolený tým třiceti odborníků. Kdo jsou specialisté na identifikaci? Jak při identifikaci postupují? Jaké mají speciální vybavení? Kriminalistický ústav Praha představí na Festivalu vědy činnost českého DVI týmu, který vznikl za podpory projektu Švýcarsko-české spolupráce.

Festival vědy se uskuteční 7. září 2016 od 8:30 do 17:30 hodin na travnaté ploše u Vítězného náměstí (Kulaťáku) v Praze v Dejvicích.

Více informací najdete na: http://festival-vedy.cz/index.php/program/

 

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha
13. června 2016

vytisknout  e-mailem