Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pozvání na slavnostní Den s Policií České republiky

Pro návštěvníky je připraven bohatý program, při kterém se seznámí s činností policistů, hasičů, zdravotníků a vojáků 

Srdečně vás zveme na slavnostní Den s Policií České republiky, který se bude konat v úterý 17. června na letišti Henčov u Jihlavy. Akce se koná pod záštitou primátora statutárního města Jihlavy Ing. Jaroslava Vymazala.
 
Jedná se o dnes již tradiční akci Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, na které mohou návštěvníci shlédnout ukázky činnosti policie i ostatních složek Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a vidět nejmodernější techniku, výzbroj a výstroj policistů, profesionálních hasičů, zdravotníků i vojáků Armády ČR. Bohatý a zajímavý program je pro návštěvníky akce připraven v době od 9:00 do 13:00 hodin.
Policii České republiky budou na akci zastupovat policisté pořádkové, dopravní, cizinecké a dálniční policie, pyrotechnici, kriminalističtí technici a letecká služba s policejním vrtulníkem. K vidění bude ukázka činnosti zásahové jednotky, policistů jízdní policie, policejních psovodů, pořádkové jednotky i hasičů, společnou ukázku zásahu při simulované dopravní nehodě předvedou všechny složky integrovaného záchranného systému. Divácky atraktivní bude také ukázka armádního bitevního vrtulníku Mil Mi - 24 Hind z náměšťské 22. základny letectva. Na celé dopoledne je připraven i zajímavý doprovodný program, v rámci něhož si návštěvníci budou moci například vyzkoušet simulátor nárazu ve stánku BESIP týmu, seznámit se se základy požární prevence nebo si zblízka prohlédnout vybavení policejních, hasičských i vojenských vozidel a dále vozidel a vrtulníku zdravotnické záchranné služby.
 
„Jedná se o nejvýznamnější prezentační akci policejních složek v rámci našeho kraje. Návštěvníkům chceme co nejvíce přiblížit každodenní nelehkou policejní práci a předvést naši techniku. Zároveň chceme veřejnosti ukázat, že jsou policisté připraveni i na extrémní zákroky a zásahy proti pachatelům,“ řekl k slavnostní akci plk. Mgr. Radek Malíř, ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina
 
Den s Policií České republiky na Henčově je výjimečná akce, která svým rozsahem a bohatým programem nabízí každému návštěvníkovi velmi zajímavý, poučný a neopakovatelný zážitek.
 
 
Pro zájemce je připravena v den konání slavnostní akce také doprava, a to formou kyvadlové autobusové dopravy. Označené autobusy budou na letiště Henčov odjíždět z Jihlavy ze zastávky vedle obchodního domu Prior na Masarykově náměstí v 8:00 a 8:30 hodin. Odvoz návštěvníků z letiště zpět do Jihlavy bude zajištěn rovněž kyvadlově podle aktuální potřeby.
Autobusová doprava i připravený program budou pro veřejnost zcela zdarma.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
11. června 2014  

vytisknout  e-mailem