Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na zloděje v trolejbusech!

ZLÍNSKO: Vy sami jste zodpovědní za své věci.  

Ve čtvrtek dopoledne ukradl nepozorovaně neznámý zloděj v trolejbuse ve Zlíně peněženku z kabelky dvěma starším ženám. Pár dní předtím, také v trolejbuse ve Zlíně, odcizil neznámý zloděj z kapsy bundy spícího mladého muže luxusní mobilní telefon. Policisté všechny případy prověřují jako krádež s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody.

Dvaadvacetiletý muž nasedl v neděli krátce po osmé hodině večer do trolejbusu číslo 6 u obchodního centra ve Zlíně Malenovicích. Luxusní mobilní telefon si před nasednutím vložil do kapsy své bundy, a krátce nato usnul. Probudil se krátce před zastávkou na ulici Slunečná a vystoupil. Po pár minutách zjistil, že telefon v kapse nemá. Zloděj mu způsobil škodu jedenáct tisíc korun.

Ve čtvrtek po deváté hodině ráno nastoupila u polikliniky do trolejbusu číslo 6 čtyřiaosmdesátiletá žena. Trolejbus byl plný, lidé se na sebe tlačili. Paní měla přes rameno kabelku, kterou však neměla uzavřenou na zip. Na následující zastávce se trolejbus vyprázdnil, žena si sedla a zjistila, že během krátké cesty mezi dvěma zastávkami někdo využil tlačenice a připravil ji o peněženku, v níž měla doklady a pět set korun.

Krátce na to, po půl desáté dopoledne po cestě trolejbusem číslo 2 ze sídliště Kúty na náměstí Práce přišla šestasedmdesátiletá žena o peněženku, kterou měla také uloženou v otevřené kabelce zavěšené na rameni. Po dobu cesty stála v trolejbuse, kde bylo plno lidí. Díky své nepozornosti přišla o doklady a tři sta korun.

 

Pár preventivních rad:

  1. Peněženku s doklady a penězi ukládejte na dno tašky, tašku vždy zapněte na zip.
  2. Berte si s sebou jen tolik peněz, kolik skutečně potřebujete.
  3. V tlačenicích nenechávejte nikdy viset kabelku přes rameno, držte si ji vpředu na těle.
  4. Peněženku ani mobilní telefon nenoste v kapsách kalhot či bundy, pokud nejdou zavřít na zip.
  5. Pokud je to možné, vyhýbejte se tlačenicím v dopravních prostředcích i v obchodech. Tlačenice nahrává zlodějům.

 

 

25. listopadu 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem