Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na zloděje u hřbitovů

TEPLICE - Nenechávejte o Dušičkách své věci v autech; Kradli starší auta... 

Pozor na zloděje u hřbitovů
     V souvislosti s „Památkou zesnulých“ upozorňují policisté všechny řidiče, kteří se chystají vzpomenout na hřbitovech na své blízké, aby ve svých vozidlech nenechávali žádné cenné věci, které jsou lákadlem pro zloděje. Vzhledem k velkému množství lidí, kteří v tomto období hřbitovy navštěvují, se na jednom místě kumuluje značný počet vozidel, čehož zloději často využívají. Potvrzují to hned dva případy z uplynulého víkendu, kdy dosud neznámí pachatelé vykradli vozidla zaparkovaná u hřbitova v Bystřanech a ve Světci. Poškození, kteří nechali v autech své tašky, přišli o své doklady, peníze i mobilní telefony, v jednom případě i o platební kartu.
 
Kradli starší auta
     Z přečinu krádeže formou spolupachatelství obvinili policisté dva muže, kteří se zaměřili na krádeže osobních vozidel. Jen během měsíce října odcizili v okrese Teplice tři auta. Ve dvou případech se jednalo o značku Opel, jednou odcizili vozidlo Ford Escort. Dvě z odcizených vozidel pak prodali za pár stokorun do výkupny sběrných surovin. Mladší ze spolupachatelů, kterému ještě ani nebylo 18 let, navíc řídil, ačkoliv má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Za krádeže může soudce staršího zloděje poslat za mříže na 5 let, mladistvému s ohledem na věk hrozí jen poloviční trest.
 
Využil nalezeného klíče
     Policisté dopadli zloděje, který kradl koncem října v lázeňském domě v Teplicích. Muž ve věku 33 let nalezl ve volně přístupné místnost v objektu odložený klíč od skladu. Toho hned využil a ze skladu si následně odnesl dva vysavače a různé čisticí prostředky celkem za 13 tisíc korun. Lapkovi bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Pomozte při pátrání
Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
     K dopravní nehodě došlo v době od 18.00 hodin dne 28. 10. 2010 do 10.00 hodin dne 31. 10. 2010 v Teplicích, Rooseveltovo nám. Dosud nezjištěný řidič s blíže neurčeným vozidlem zde poškodil pravou zadní část zaparkovaného vozidla zn. Honda a z místa nehody ujel. Podle stop zajištěných na místě se pravděpodobně jednalo o vozidlo modré barvy.
    Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 264 (260), nebo na linku 158. 
 
 
Teplice, 1. 11. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem