Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zloděje okapových svodů

Tábor - Soběslav - Zákrok nechte na policistech. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krádeže čehokoliv měděného, co mohou zloději následně prodat jako znehodnocený odpad ve sběrných surovinách, zaměstnávají policisty téměř denně. Vedle elektrických kabelů to jsou především okapové svody. Jen za noc na dnešní den zasahovali policisté na Táborsku u dvou případů.
Před desátou hodinou večerní byli obyvateli Okružní ulice v Soběslavi při krádeži okapového svodu vyrušeni tři mladíci. Utržený a tím již poškozený okap v délce tří metrů zanechali po vyrušení na místě a utekli neznámo kam. I tak majitelům domu způsobili škodu ve výši odhadem 1 500 korun.
Podobný případ šetřili i policisté v Táboře. Před čtvrtou hodinou ranní zaznamenali obyvatelé domu v ulici U Lípy podezřelý hluk. Následně pak zahlédli dvojici mladíků, která z ulice prchá i s odcizeným okapovým svodem. Jeden z obyvatelů domu se rozhodl mladíky pronásledovat, bohužel bezvýsledně. Způsobená škoda byla odhadnuta na částku bezmála 5 000 korun.
Po pachatelích pátrají policisté místně příslušných obvodních oddělení. V souvislosti s uvedenými případy žádají každého, kdo by byl svědkem krádeže okapových svodů či měl k této trestné činnosti jakékoliv důvodné poznatky, aby neprodleně informoval policii na lince číslo 158. Zde sdělil informace k případu, a to zejména místo, kde k jednání dochází, popis pachatelů, případně směr jejich útěku. Cílem není pachatele pouze vyplašit, ale dopadnout. Vlastní snahou se můžete vystavit neúměrnému nebezpečí. Pachateli této činnosti jsou mnohdy osoby závislé na omamných či psychotropních látkách a jejich jednání je pro laiky nepředvídatelné a nebezpečné. Zásah nechte na policistech, kteří jsou k zákroku vycvičeni a vyzbrojeni.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
30. prosince 2011
 

vytisknout  e-mailem