Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zloděje a podvodníka

Tábor – Soběslav – Opět stejný trik. 

 

            Policisté pátrají po muži, který dne 5. května 2009 kolem půl jedenácté hodiny dopolední okradl v Bočné ulici v Soběslavi důchodce (81). Pod otřelou záminkou předání peněz ve výši 2 000 korun od zdravotní pojišťovny se i přes nevůli napadeného vnutil do jeho bytu. Jako obvykle platil bankovkou ve výši 5 000 korun a požadoval vrátit 3 000 korun zpět. Přestože důchodce jednal s údajným zástupcem pojišťovny velmi nedůvěřivě a ostražitě, podařilo se zloději starého muže různými úkony (předložení OP, poskytnutí sklenice vody) natolik zaměstnat, že mu v nestřeženém okamžiku odcizil jeho úspory v řádu několika tisíc korun.

            Dle popisu poškozeného by pachatelem měl být muž ve věku 40 – 50 let, štíhlé, asi 180 – 185 cm vysoké postavy, hnědých vlasů a světlé, ale velmi opálené pleti. Na sobě měl oblek hnědé barvy, černé polobotky, košili bez kravaty, na očích menší, oválné brýle a na hlavě černý baret. V ruce držel příruční tašku hnědé barvy. Mluvil česky bez jakéhokoliv přízvuku či vady řeči.

            Policisté žádají každého, kdo by v dopoledních hodinách dne 5. května uvedeného muže v Bočné ulici v Soběslavi či jinde potkal, případně byl rovněž ve věci podvodného předání peněz osloven, aby své informace sdělil policistů na Obvodním oddělení v Soběslavi, nebo je kontaktoval na telefonních linkách 974238740 či 158. Děkujeme.

            Na závěr policisté opětovně připomínají. Nevěřte nikomu cizímu, že vám nese peníze. Svým jednáním chce pouze zjistit, kde máte uložené úspory, o které vás chce okrást. Nepouštějte ho do svého domu či bytu a okamžitě informujte policii na lince 158.

tel.158.jpgtel.158.jpg

 

vytisknout  e-mailem