Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zloděje

Tábor - Zloději využijí i připomenutí Památky zesnulých. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Při vykrádání aut se zloději nezastaví před ničím a využijí k tomu každou vhodnou příležitost. Každodenní policejní připomínání, že „Auto není trezor“, platí o to více, kdy se mnozí z nás rozjedou na hřbitovy při příležitosti uctění dne Památky zesnulých. Policejní praxe ukázala, že právě na toto období se vykradači aut cíleně zaměřují.
Na místě je tak opětovně a důrazně připomenout, že zanechávat v autech cokoliv cenného či důležitého, je více než lehkovážné. Zloději se během několika vteřin, nejčastěji cestou rozbití skleněné výplně okna vozidla, dostanou do vnitřních prostor. Jejich nejčastější kořistí jsou tak na sedadlech odložené tašky s osobními doklady, finanční hotovostí či platebními kartami, s klíči od domů či bytů a s mobilními telefony. Dále zloději rádi sáhnou po GPS navigaci, autorádiu, oblečení, fotoaparátu či odloženém notebooku. Mnohdy nepomůže ani uložení všech těchto věcí do zakrytého zavazadlového prostoru, zejména, pokud tak činíte až na místě samotném před vlastním opuštění vozidla. Zloději vás již v tomto okamžiku mohou pozorovat. O to jistější je pak jejich cesta za kořistí.
Policisté se s blížícím období „Dušiček“ na potírání této trestné činnosti zaměří. Nejúčinnější prevencí je však nedat zlodějům příležitost a ve vozidlech nenechat nic, co by přilákalo jejich pozornost.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
27. října 2010

vytisknout  e-mailem