Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na zloděje

Ochrana majetku – náš cíl 

Policie České republiky každoročně zadokumentuje několik tisíc krádeží motorových vozidel. Fakta dokládají, že krádeže dopravních prostředků nejsou jen problémem v České republice, ale jedná se o problém celoevropský. Odcizené automobily, jejich díly, ale také doklady jsou pro profesionálně připravené zloděje velmi výnosným obchodem.
Policie České republiky, Okresní ředitelství v Trutnově se uvedenou problematikou intenzivně zabývá. Objasněné případy krádeží motorových vozidel v letošním roce hovoří za vše. Na letošní zimu trutnovští policisté naplánovali preventivně bezpečnostní akce, které mají zabránit krádežím motorových vozidel v našem regionu. S namátkovými kontrolami se budou návštěvníci horských středisek setkávat na mnoha místech trutnovského okresu.
Všichni návštěvníci Krkonoš musí v nadcházejícím období počítat s náhodnými kontrolami, které budou zaměřeny hlavně na pátrání po odcizených motorových vozidlech a po osobách, které procházejí registrem celostátně hledaných. Motoristé mohou s větším počtem silničních kontrol počítat v průběhu vánočních svátků, s příchodem Nového roku a po celou zimní lyžařskou sezonu. Jedním z hlavních úkolů Policie České republiky je ochránit majetek našich spoluobčanů. Trutnovští policisté udělají vše proto, aby návštěvníci horských středisek odjížděli z Krkonoš spokojeni ve vozidlech, kterými do hor přijeli. Policie České republiky  tímto žádá širokou motoristickou veřejnost při plánovaných kontrolách o ohleduplnost a trpělivost. Do uvedené akce budou zapojeni policisté pořádkové služby, dopravní policisté, pracovníci služby kriminální policie a vyšetřování a kolegové z Cizinecké policie.

nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem