Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na zaslané odkazy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nenechte se podvést! 

Počet podvodů na internetu se stále zvyšuje. K těm nejčastějším patří případy týkající se nákupu a prodeje přes internetové portály. Lidé jsou velmi neopatrní a mnohdy tak přijdou o všechny své úspory. V uplynulých dnech jsme přijali hned několik oznámení.

Například muž z Uherskohradišťska na internetovém prodejním portále nabízel Xbox. Přes aplikaci Whatsapp s ním začala komunikovat žena, která měla o zboží zájem. Prodejci napsala, že si sjednala kurýrní službu, na kterou mu poslala odkaz. Po jeho otevření prodávající v dobré víře zadal všechny informace týkající se platební karty, které po něm byly žádány. Peníze za Xbox ale na účet nepřišly. Naopak mu z něj neznámý pachatel odčerpal téměř jedenáct tisíc korun.

Stejným způsobem podvodník připravil o bezmála třicet tisíc korun ženu, která prodávala kuchyňský spotřebič. O dva dny později na svou neopatrnost doplatil muž inzerující hliníková kola. Přišel o necelých dvacet tisíc.

Pokud vám někdo při prodeji či koupi posílá odkazy na údajné přepravní služby, které máte otevřít, zbystřete! Nikdy nikomu nesdělujte bezpečností údaje z platební karty ani přístupové údaje k online bankovnictví! Nenechte se podvést!

30. prosince 2022, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem