Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na uzeniny v parcích

České Budějovice - Policisté vyšetřují případy pohozených návnad se ostrými předměty v parcích. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Českobudějovičtí policisté z městského obvodního oddělení od uplynulého víkendu vyšetřují případ pohozených návnad v parcích v krajském městě. Dosud neznámý pachatel či pachatelé na dvou místech pohodil uzeniny, kdy byly uvnitř napíchány špendlíky a kancelářské sponky.

První nález, kdy bohužel pes návnadu pozřel, byl řešen v parku Stromovka. Fenka rasy bígl, po pozření návnady musela být převezena na operativní zákrok veterinární ambulance.

Druhý nález je v parku na Plzeňské ulici, kde bylo poházeno nejméně pět návnad se špendlíky a kancelářskými sponkami, kde majitel psa naštěstí stačil zabránit pozření uzeniny.

Případ je vyšetřován na zmíněném obvodním oddělení pro podezření ze spáchání přečinu Týrání zvířat.

Zároveň připomínáme majitelům psů jak v Českých Budějovicích, tak i na území jiných měst a vsí, aby dbali zvýšené opatrnosti při venčení svých psů a jiného zvířectva. Kdo by měl jakékoli poznatky k popisovaným případům, kontaktujte nás na obvodním oddělení České Budějovice – město, ulice 28. října 1, telefon 974 226 700 případně na lince tísňového volání 158.

Děkujeme.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

2. září 2019

Odkazy do noveho okna

Uzenina návnada 3

Uzenina návnada 3 

Detailní náhled

Uzeniny návnada 2

Uzeniny návnada 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem