Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozor na silnicích!

Následující dny mohou v silničním provozu přinést řadu komplikací. Vyzbrojte se opatrností a obrňte trpělivostí.  

V souvislosti s oslavami vzniku samostatného Československého státu se budeme v pátek 28. října moci setkat s řadou vzpomínkových i kulturních akcí, které mohou například v podobě různých průvodů či shromáždění přesahovat i na pozemní komunikace. „Prodloužený víkend“, doplněný o školní prázdniny, navíc mnohé zláká k různým výletům.
 
Víkend na přelomu října a listopadu je v souvislosti s „dušičkami“ tradičně spojen také s cestami na pietní místa. Mnozí vyjíždí i na vzdálená místa a za volant často usednou i tzv. sváteční řidiči. Pozornost může od situace v provozu v souvislosti se vzpomínkami na blízké odvádět také emocionální stav. V loňském roce zahynulo při nehodách během uváděného víkendu 10 osob. Nejvíce lidí o víkendu před „Památkou zesnulých“ zemřelo před deseti lety. Do cíle tehdy nedorazilo 21 osob. Bližší informace k nehodovým statistikám najdete zde.
 
Všechny uvedené faktory mohou mít přímý dopad na hustotu silničního provozu a ve spojení s typickým podzimním počasím představují zvýšené riziko vniku dopravní nehody. Každý, kdo se svátečního provozu zúčastní, by měl věnovat maximální pozornost dění na silnici a nezapomínat na opatrnost a toleranci. Komplikacím můžete předejít také sledováním aktuálního dopravního zpravodajství. Dopravní zpravodajství Policie České republiky najdete zde.    
 
kpt. Veronika Hodačová
26. 10. 2011

vytisknout  e-mailem