Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na přednost

Český Krumlov - V sobotu 16. května, krátce po 13. hodině došlo v obci Přísečná na Českokrumlovsku k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Ford a mezi motocyklem KTM. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Řidička fordu při vyjíždění na hlavní silnici z místní komunikace přehlédla motocykl jedoucí ve směru od Českého Krumlova a nedala mu přednost. Po vyjetí vozidla na silnici, řidič motocyklu narazil do levé přední části vozidla Ford, přelétl přes řidítka motocyklu, dopadl na víko motoru vozidla a poté padl na zem. Při tom došlo k jeho těžkému poranění, se kterým byl transportován vrtulníkem do nemocnice České Budějovice. K jinému zranění nedošlo.

Alkohol byl dechovou zkouškou přístrojem Dräger u řidičky vyloučen, u motocyklisty nemohla být zkouška z důvodu poranění provedena, a proto bylo zažádáno o provedení odběru krve v nemocnici.

Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Na vozidle Ford vznikla škoda ve výši asi 10.000 Kč, na motocyklu škoda asi 50.000 Kč.

Po ohledání místa dopravní nehody hlídkou Skupiny dopravních nehod DI PČR Český Krumlov byly v případu zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví (§ 223 TZ) a okolnosti nehody jsou nadále v šetření.

Jak je z tohoto případu patrné, je nutné být coby účastník silničního provozu neustále ve střehu. I malé zaváhání může stát někoho na silnici zdraví nebo život.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

DN Přísečná - moto a auto - 16.5.2009.jpgDN Přísečná - moto a auto - 16.5.2009.jpg

 

vytisknout  e-mailem