Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor, na pouliční krádežl!

Policie opět upozorňuje občany, převážně seniory, aby dbali zvýšené opatrnosti před pouličními krádežemi.  

     Kladenští policisté opětovně upozorňují občany, a to převážně seniory, aby dbali zvýšené opatrnosti na pouliční krádeže. Je třeba se především vyhýbat veškerým prodejcům na ulici, kteří vždy zaručeně nabízí údajně "výhodné zboží" a je jedno zda se jedná o holící strojky, hodinky, šperky nebo jiné drobné zboží. Je nutno se vyvarovat všem pozastavením  s těmito podvodníky a již na dálku jejich přítomnost ve vaší blízkosti ihned odmítnout. Tyto závadové osoby jsou velmi zručné a neuvěřitelně šikovné na prstoklad a postačí jim sebemenší chvilka vaší nepozornosti, kterou  umí využít ve svůj prospěch a důvěřivý občan je pak okraden i na plně frekventované ulici. Jako příklad uvádíme dva případy z posledních dnů.

     V dopoledních hodinách dne 30. května 2011 v Kladně ve Vítězné ulici nabízela mladá žena k prodeji hodinky 74 leté ženě z Kladna. Poškozená při placení sáhla do peněženky pro drobné mince a podezřelá žena jí přitom nepozorovaně z peněženky vytáhla i bankovkuv hodnotě 1 000,-Kč.

     Následující den 31. května 2011 v pravé poledne v Kladně  na náměstí Svobody mladík tmavší pleti  nabídl 81 leté ženě z Kladna vyčištění prstenu ze žlutého kovu v hodnotě 7 000,-Kč, který měla v danou dobu na prstě. Poškozená žená mladíkovi prsten za účelem vyčištění půjčila a on s ním odešel  a již se nevrátil. Policisté oba případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

1. června 2011

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem