Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na podvodníky při rozměňování peněz!

VSETÍNSKO: Obchodníci ve Valašském Meziříčí přišli o peníze.  

Blíží se vánoční svátky, před nimiž každoročně evidujeme větší počet krádeží, kdy zloději využívají velké koncentrace lidí v obchodech a jejich nepozornosti. O peněženky, kabelky a další osobní věci ale nepřichází pouze nakupující, zloději se často zaměřují i na samotné prodejce, které se snaží podvodným jednáním okrást. Dned dva případy jsme zaznamenali včera ve Valašském Meziříčí. Do valašskomeziříčských prodejen včera mězi druhou a půl třetí odpoledne přišli dva muži, kteří kupovali nějakou drobnost a samozřejmě měli pouze pětitisícovou bankovku. Rozměňovali a měnili tak dlouho, až prodavače okradli o peníze.
V jednom obchodě dva neznámí pachatelé chtěli nemrznoucí směs do ostřikovačů za 110 korun. Když žena hledala peníze na vrácení, našel jeden z nich drobné a chtěl bankovku vrátit. Poté ale požádal o rozměnění pětitisícovky a následně i dalších bankovek. Nakonec ženu dlouhým rozměňováním a zaměňováním peněz ošidili o 750 korun, což čtyřiadvacetiletá prodavačka zjistila, až po jejich odchodu. O mnohem větší částku přišli v další prodejně, kde dvojice mužů kupovala kalendář. Při vrácení peněz a dalšího záměrně zdlouhavého rozměňování bankovek, pachatelé šedesátiletou ženu okradli o 4 000 korun. Podle popisu se s největší pravděpodobností v obou případech jedná o stejné pachatele. Muži byli ve věku od 35-40 let, štíhlých, 175-180 vysokých postav. Oba měli oblečené rifle, tmavé bundy a na hlavách kšiltovky. Dle svědků by se mohli pohybovat ve vozidle stříbrné barvy.   
 
Po pachatelích krádeží, které šetříme jako přestupky proti majetku, pátráme a zároveň zaměstnance obchodů a prodejen upozorňujeme na zmíněné jednání podvodníků. Při vracení a rozměňování peněz je potřeba dbát maximální pozornosti!

 

11. listopadu 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem