Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na podvodníky

Prachatice – Vimperk – Vimperští policisté prověřují možné podvodné jednání čtyř podezřelých mužů. 

Vimperští policisté prověřují od minulého týdne možné podvodné jednání čtyř mužů, kteří minulé pondělí, mezi 16:00 až 17:00 hodinou, bez toho, aniž by si je někdo objednal, začali u jednoho domu v obci Trhonín, vyměňovat poškozené eternitové tašky a dále, bez předchozího souhlasu majitelů, také „údajně poškozené“ okapy, které vyměnili za nové. Celkem se jednalo o hliníkové žlaby délky 20 metrů a dva hliníkové svody délky 3,5 metru. Poté po majitelích požadovali za materiál a odvedenou práci finanční hotovost ve výši několika 10 000 tisíc korun, kterou jim poškození po slovním nátlaku nakonec dali. Následně podezřelí nastoupili zpět do bílé dodávky a z místa odjeli směrem na Vimperk.

Popis podezřelých osob: jednalo se o čtyři muže snědé pleti, dva z nich byli výšky cca 170 cm, hovořili špatně česky, jeden muž měl na sobě bledě modré triko a ryfle, druhý měl na sobě košili.

Vimperští policisté žádají veřejnost o obezřetnost a zároveň o informace k případu. Pokud někomu tito podezřelí nabízeli obdobnou službu nebo by byli schopni poskytnou informace k podezelým osobám či vozidlu, oznamte tuto skutečnost neprodleně vimperským policistům na telefonní číslo 974 236 780 či prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

16. září 2020

+

vytisknout  e-mailem