Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na podvodné sms zprávy!

HRADECKO - Zprávy informovaly o přeplatku na daních. 

Během včerejšího odpoledne jsme přijali dvě oznámení, která se týkala podvodu provedeného stejným způsobem. Dvaatřicetiletá žena a 23letý muž otevřeli odkaz v zaslané sms zprávě, která je informovala o přeplatku na dani Po kliknutí na odkaz se otevřely stránky internetového bankovnictví, kde oba vyplnili přihlašovací údaje ke svému účtu. Ženě vzápětí z účtu odešlo 200 Euro a muži téměř 23 tisíc korun. Jelikož žena okamžitě informovala svoji banku, která transakci stornovala, nevznikla ji žádná škoda. 

Varujeme před sms zprávami, v kterých jsou různé odkazy přesměrovávající na internetové bankovnictví. Pokud se jedná o finanční úřad, přeplatky na daních vrací pouze složenkou nebo přímo na váš účet, který jste jim sami uvedli. V žádném případě nebude posílat odkaz a požadovat vyplnění přihlašovacích údajů do internetového bankovnictví nebo údajů z platební karty.
Peníze posílejte vždy svým osvědčeným způsobem a nenechte se nalákat na podvodné odkazy. Přihlašovací hesla, údaje z platební karty, ověřovací kódy nikomu nesdělujte a střežte jako oko v hlavě!
Obdobné případy zde a zde.

por. Iva Kormošová
11.5.2022, 11.00

Odkazy do noveho okna

podvodná sms

podvodná sms 

Detailní náhled

podvodná sms

podvodná sms 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem