Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pozor na peněženky

LIBEREC - Dávají o sobě vědět kapsáři. 

Pro předvánoční období je příznačný shon, roztržitost, nepozornost - to jsou všechno faktory, které velmi zásadně nahrávají některým lidem, kteří se pohybují kolem nás, a to kapsářům. Proto je důležité, zejména v této hektické předvánoční době, věnovat pozornost nejen výběru zboží a dárků, ale také svým peněženkám.
Policisté řeší hned tři případy, kdy poškození oznámíli odcizení peněženky. 20letého mladíka okradl kapsář při jízdě autobusem číslo 12. Peněženku mu nepozorovaně vytáhl z přední kapsy bundy. Kromě peněz v ní měl i různé doklady osobní i od auta. Škoda je v jeho případě sedm set korun.
Další muž přišel o svou peněženku při nakupování  v rochlickém Kauflandu. Tu měl s doklady a šesti tisíci korunami v kapse mikiny.
Okraden byl i muž z Jablonce, který nakupoval v libereckém Bauhausu. Přišel o peněženku, kterou měl v kapse bundy. Přišel tak o čtyři tisíce korun a doklady.

Zloději si díky naší nepozornosti dokáží denně bez námahy "vydělat" i několik desítek tisíc korun. Je proto na místě opatrnost a větší kontrola svých osobních věcí a peněženek.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
7. 12. 2010

vytisknout  e-mailem