Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na ochotnou pomocnici!

RYCHNOVSKO - Vzala peníze na léky a zmizela. 

Rychnovští policisté šetří další případ podvodu, kterého se bezcharakterní žena dopustila na seniorovi. Peníze, které měl na nezbytné léky, mu pod záminkou pomoci ukradla.

Na rychnovské obvodní oddělení přišel ve čtvrtek kolem poledne jednaosmdesátiletý muž oznámit, že byl podveden. Senior po návštěvě lékařky usedl na jednu z laviček na náměstí u kašny a odpočíval. Dle jeho slov k němu přišla žena a zeptala se ho, jestli něco nepotřebuje, že je ze „sociálky“. Důchodce se jí svěřil, že si musí dojít do lékárny pro léky. „Ochotná“ spoluobčanka se ihned nabídla, že mu do výdejny pro léky dojde, ať na lavičce v klidu počká. Důvěřivý muž jí předal přes dva tisíce korun na nákup a recept se svým jménem a čekal, až mu žena léky přinese. Když se po 20 minutách stále nevracela, vydal se do lékárny sám, ale tam už ženu nenašel.  Nedostal ani léky ani zpět peníze.
Podle popisu byla žena asi 170 cm vysoká, plnoštíhlé postavy, s černými vlasy, středního věku vypadající přibližně na 40 let. Na sobě měla rifle a šedomodrou bundu.

Policie ČR opakovaně varuje -  buďte obezřetní, nedůvěřujte cizím lidem ! Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Zdatnou manipulací je dokážou z obětí vylákat.

Další případy trestné činnosti páchané na seniorech ZDE
Doporučující rady pro seniory ZDE


por. Mgr. Alena Kacálková
29. května 2015

 
 

vytisknout  e-mailem