Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na nezvané návštěvy

Tábor – Bechyňsko – Policisté upozorňují občany, aby bedlivě zvažovali, koho si pustí do domu.  

             Včerejšího dne byl bechyňským policistům sdělen poznatek, že se v průběhu dopoledne pohyboval v menších obcích na jejich teritoriu podezřelý trojlístek. Dvě ženy ve věku mezi 40 – 50 lety se pod různými záminkami, jako napití se vody či možnosti odvozu nepotřebného šrotu, snažily dostat do domů či bytů. Byly doprovázeny mužem ve věku asi 50 let, který na ně vždy nedaleko od navštíveného domu čekal v osobním vozidle červené barvy, blíže nezjištěné tovární značky. Většina obyvatel je do svých bytů nevpustila, v jednom případě se však bez pozvání vloudily do otevřených prostor rodinného domu, kde byly vyrušeny jeho obyvatelkou. Požádaly o sklenici vody a možnost namočení si šátku na hlavu. Po jejich odchodu bylo zjištěno, že z jedné z navštívených místností zmizel mobilní telefon.
            Dle popisu poškozených byli všichni tři návštěvníci snědší pleti. Jedna z žen byla silnější, asi 170 cm vysoké postavy, na blond obarvených, původně tmavých vlasů. Oblečena byla do sukně s květinovým vzorem oranžové barvy a šedé haleny. Druhá z žen pak měla delší, tmavé vlasy a na sobě tmavé, blíže neurčené oblečení. Bližší popis muže není znám.
            Dle následného šetření policistů tato skupinka během dopoledne Bechyňsko opustila. Její další výskyt byl během dne zaznamenán v okolí Milevska.
            Policisté upozorňují obyvatele, aby si přiměřeně chránili svůj majetek, zvažovali, koho si pustí do bytu či domu a v případě podezření na jakékoliv protiprávní jednání ihned informovali policisty na lince 158.
tel.158.jpgtel.158.jpg

vytisknout  e-mailem