Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na namrzlou vozovku!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dostali smyk a bourali. 

Včera ráno krátce před pátou hodinou došlo mezi Uherským Brodem a Šumicemi k dopravní nehodě, kterou způsobil čtyřiadvacetiletý řidič Passatu. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal na namrzlé vozovce smyk. Poté vyjel do pole, kde se s autem převrátil přes střechu zpět na kola. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Újmu utrpěl pouze směrový sloupek, do kterého řidič narazil a vozidlo. Celková škoda je vyčíslena na jednaosmdesát tisíc korun. Řidič aniž by událost oznámil na policii, z místa odešel.

K téměř stejné nehodě došlo dnes ráno opět před pátou hodinou. Mezi Uherským Brodem a Bánovem bourala dvaadvacetiletá řidička Octavie. Rychlost a namrzlá vozovka zapříčinila to, že v levotočivé zatáčce dostala řidička smyk. Stejně jako řidič Passatu vyjela mimo silnici, kde narazila do směrového sloupku, dále do betonového mostku a pak se s ní auto převrátilo na střechu. Mladá žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Škoda je odhadnuta na necelých sto tisíc korun. Obě dopravní nehody jsou nadále v šetření. 

Policisté upozorňují všechny řidiče, aby dbali na výborný technický stav vozidla a na způsob jízdy. Za volantem je důležité přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám! Právě to ovlivňuje, zda řidič dorazí do cíle v pořádku a bez ztrát. 

29. prosince 2015, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem