Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pozor na krádeže

TŘEBÍČ: Mějte své věci pod kontrolou 

 

Policie varuje všechny občany, aby více času věnovali ochraně svého majetku a nenechávali své věci volně odložené a nezabezpečené. Tyto preventivní rady v poslední době podceňují hlavně drobní živnostníci a prodavači. Nedostatečně chrání své peněženky a denní tržbu v obchodech. Jen na apríla došlo k několika případům.

První případ se odehrál dne 1. dubna krátce před jedenáctou hodinou dopoledne v Třebíči na ulici Na Strži. Neznámý pachatel zde využil nepozornosti prodavačky v zahradnictví a toho, že nechala klíče od kanceláře v zámku dveří. Z neuzamčené zásuvky stolu pak odcizil všechny peníze. Škoda byla vyčíslena na jedenáct tisíc korun.

Další případ byl krátce před jednou hodinou odpoledne v Třebíči na ulici Nerudova. Dva muži zde vešli do prodejny, jeden zaměstnal prodavačku a druhý z volně odložené tašky odcizil peněženku s doklady, platebními kartami a hotovostí. Další volně odloženou tašku našel v neuzamčené kanceláři a z této také odcizil kompletní peněženku. Navíc vypáčil zásuvku stolu, ve které však nic nenalezl. Odjeli vozidlem Renault Megane, stříbrné barvy. Škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun.

K další události došlo o půl třetí v Třebíči na ulici Znojemská. Neznámý pachatel zde z prodejny odcizil za provozu volně odloženou peněženku a peníze. Škoda zatím nebyla upřesněna.

Mějte své věci neustále pod kontrolou!

vytisknout  e-mailem