Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na pouliční prodejce

Zlodějky v Kladně okradly seniory. 

Přímo v Kladně se během uplynulého víkendu staly hned tři podobné případy okradení seniorů přímo na ulici. Zatím nezjištěné zlodějky kradly v Rozdělově i centru města.  Poprvé si v okrajové kladenské čtvrti vytipovaly třiaosmdesátiletou oběť, jež nesla domů tašku s nákupem. Nejprve k poškozené přišla první z prodejkyň, která ji nabízela hodinky velice vtíravým způsobem tak, že je strkala přímo do ženiny nákupní tašky. Poté přišla druhá zlodějka, jež stejným způsobem chtěla prodat mast na záda. Když seniorka ženy odmítla, obě utekly do zaparkovaného vozidla a odjely. Až po příchodu domů poškozená zjistila, že jí z tašky zmizela peněženka. Podle popisu bylo zlodějkám zhruba 40 let, obě byly bílé pleti, měly tmavé černé vlasy a oblečeny byly v tmavých sukních a kratších kabátech.
Ten samý den přišel velmi podobným způsobem pětašedesátiletý muž na náměstí Svobody o mobilní telefon. Ženy mu ale tentokrát do nákupní tašky strkaly elektrické holicí strojky a hodinky. Obě se pak vydaly ulicí Čs. armády směrem do Rozdělova. Podle popisu byly obě pachatelky tmavé pleti. Na sobě měly tmavé oblečení. Jedna byla zhruba 160 až 165 centimetrů vysoká a střední postavy. Druhá měřila asi 155 centimetrů, měla baculatější postavu a obličej. Vlasy měla sčesané dozadu.
Třetí případ se opět stal ve Vítězné ulici, kde znovu dvě ženy okradly seniora ve věku sedmasedmdesáti let o peněženku. I po této krádeži zmizely ženy v přistaveném vozidle, se kterým následně odjely.
Policie ČR proto znovu varuje nejen seniory před podobnými praktikami pouličních prodejců. Zlodějům stačí opravdu pouze chvilka k tomu, aby z tašky nebo kapes odcizili peněženku nebo mobilní telefon. Lidé by měli na všechny cenné věci dávat pozor  a pohyb podezřelých osob okamžitě hlásit na tísňovou linku 158, aby přispěli k včasnému zadržení zlodějů.
 
 

vytisknout  e-mailem