Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na kapsáře!

České Budějovice – Chvilková nepozornost se nevyplatila  

Mobilní telefon a peněženku postrádá 19letý mladík z Českých Budějovic. O věci přišel včera odpoledne během jízdy hromadnou dopravou v autobuse linky č. 9. Hbitý zloděj využil svojí příležitost a mladíkovi v nestřeženém okamžiku odcizil z kapsy bundy věci v celkové hodnotě za 6 400 korun.
Na chvilkovou nepozornost doplatila včera i 29letá žena při cestování vlakem. V průběhu cesty z Tábora do Českých Budějovic jí neznámý chmaták odcizil kabelku s uloženými doklady, penězi a mobilním telefonem. Způsobená škoda se vyšplhala na 6 500 korun.
Obdobný scénář měla i krádež v nákupním centru v Boreckého ulici v krajském městě. Peněženka, kterou si 22letá žena z Táborska při nakupování nesla v podpaží, působila na potencionálního zloděje doslova jako magnet. Ten využil neopatrnosti mladé ženy a peněženku s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí ve výši 4 000 korun odcizil.

Tyto případy by měly být varováním pro ostatní občany, aby nejen při nákupech či cestování městskou hromadnou dopravou byli více ostražití a své osobní věci - tašky ,kabelky, peněženky měli neustále pod kontrolou.

nprap. Regina Tupá  piscb@mvcr.cz

21.prosince 2010

vytisknout  e-mailem