Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na kapsáře!

Tábor – Zloděj sáhl pro peněženku a mobilní telefon do batohu neseného na zádech. 

Kapesní zloději se cítí doslova jako ryby ve vodě v místech, kde je hodně lidí, shon a kde lidé bohužel nevěnují příliš mnoho pozornosti svým osobním věcem. Umí bohužel využít každou nabídnutou příležitost. Své o tom ví i čtyřiatřicetiletý muž z Táborska.

Táborští policisté šetří případ kapesní krádeže, která se dle výpovědi poškozeného odehrála mezi čtvrt na dvě a tři čtvrtě na dvě odpoledne dne 14. července 2022 pravděpodobně v autobuse MHD číslo 50 na trase autobusové nádraží - sídliště nad Lužnicí. Zloděj využil příležitosti a v nestřeženém okamžiku sáhl muži do batohu, neseného na zádech, pro peněženku a mobilní telefon značky Samsung Galaxy S22 Ultra. V peněžence měl muž debetní kartu, osobní doklady a peníze. Způsobenou škodu odhadl okradený muž na částku převyšující 32 tisíc korun.

Kapsáři využívají nepozornosti lidí na společenských, sportovních i kulturních akcích, ale i v prostředcích hromadné dopravy, a mnohdy je připraví o cenné věci. Hlídejte si proto svůj majetek. Tašky mějte vždy řádně zapnuté, v peněžence mějte nízkou finanční hotovost, platební kartu noste bez značeného PIN kódu, věci noste pouze v uzavíratelných kasách a při pohybu mezi více lidmi mějte batoh či kabelku raději na přední straně těla.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

17. července 2022

vytisknout  e-mailem