Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pozor na kapsáře !

LIBEREC - Nenechávejte se okrádat !!! 

Ve středu 8. února odpoledne byly v Liberci okradeny tři ženy. O své peněženky přišly v místech většího shromáždění lidí ( při jízdě v MHD a při nákupu v obchodním centru).

62-letou ženu z Liberce okradl neznámý zloděj v 14,15 hodin při nastupování do autobusu městské hromadné dopravy linky č. 22 ve Fugnerově ulici. Žena měla peněženku uloženou v kabelce nesené přes rameno. Zloděj jí spolu s peněženkou odcizil nejen peníze, ale i platební karty a kartu na městskou dopravu. Hodnota odcizených věcí představuje částku 4 300 Kč.

Stejně tak v autobuse, ale na lince číslo 26, mezi zastávkami Sokolská a U Dvora, byla okradena i 72-letá žena z Liberce. I ona měla v kabelce přes rameno uloženou peněženku, osobní doklady, platební kartu a kartu pojištěnce. Škoda způsobená této ženě je 1 200 Kč.

Třetí případ se stal v obchodním centru ve Fugnerově ulici. 82-letou ženu z Liberce zde okradl neznámý pachatel tak, že jí z nákupní tašky odcizil peněženku, ve které měla i osobní doklady. Způsobená škoda představuje částku 1 500 Kč.

Všemi případy se zabývají policisté Obvodního oddělení Liberec – město pro podezření ze spáchání přečinu ,,krádeže“ podle § 205/1d tr.zákoníku, kdy pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Vyzýváme občany, dávejte v místech většího shromáždění lidí lepší pozor na svoje osobní věci.
Otevřená kabelka zavěšená na rameni či peněženka uložená v batohu na zádech, nepřináší správnou ochranu vašeho majetku.
Peněženky a jiné cennosti si nikdy nenechávejte na vrchu tašky.
Tašky pokud možno uzavírejte na zip či jiné zdrhovadlo.

por.Mgr.Ludmila Knopová
10. února 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem