Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na kapsáře

KLADENSKO – Jedenasedmdesátiletý muž byl okraden za bílého dne. 

V úterý 5. dubna 2016 v odpoledních hodinách obestoupili výše uvedeného muže v Kladně v Hřebečské ulici tři ženy a jeden muž a požadovali po něm finanční hotovost ve výši pět korun. Jedna z žen se k seniorovi  přitiskla a snažila se ho přesvědčit, resp. vyžebrat na něm nějaké peníze. Když neuspěli a důchodce jim žádné finance nedal, tak z místa odešli neznámo kam. Po chvíli muž zjistil, že mu z kapsy bundy odcizili finanční hotovost ve výši 300,- Kč.

K popisu ženy, která se nejvíce měla k okradenému, můžeme uvést, že byla ve věku asi 30-ti let. Měla štíhlou postavu 160 až 165 cm vysokou a světle hnědé vlasy na ramena. Oblečena byla do dlouhé světle hnědé sukně. Bližší popis oblečení bohužel není znám. K výhrůžkám ani k napadení nedošlo. Případ je prošetřován jako krádež a v případě dopadení pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Opětovně proto varujeme hlavně seniory, aby si na podobné osoby dávali pozor!

Stačí chvilka nepozornosti a kapsáři využijí příležitosti a nepozorného důchodce okradou často nejen o finance, ale i osobní doklady, či platební prostředky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
8. dubna 2016

vytisknout  e-mailem