Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na kapsáře!

KROMĚŘÍŽSKO: Zaměřili jsme se na obchodní domy i přilehlá parkoviště. 

V těchto dnech probíhají na území okresu Kroměříž preventivní akce zaměřené na kapsáře. Zvláště před vánočními svátky jsou krádeže peněženek a kabelek v obchodech téměř na denním pořádku. Oslovujeme proto nakupující u obchodních domů a upozorňujeme je, aby si dávali na své věci pozor. Policisté Obvodního oddělení v Kroměříži při těchto akcích spolupracují také s městskými strážníky.
 
Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.
Doporučujeme proto v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru a nenosit u sebe vyšší finanční hotovost.
 
Také parkoviště skýtají zlodějům příležitosti k obohacení. Dárky, tašky a jiná zavazadla viditelně uložená v autech jsou pro ně velkým lákadlem.
 
Upozorňujeme proto řidiče, aby v automobilech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži a mnohdy nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
 
10. prosince 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

kroměřížští policisté - akce advent

kroměřížští policisté - akce advent  

Detailní náhled

kroměřížští policisté - akce Advent

kroměřížští policisté - akce Advent  

Detailní náhled

kroměřížští policisté - akce Advent

kroměřížští policisté - akce Advent 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem