Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na kapsáře!

KROMĚŘÍŽSKO: V sobotu přišel o svou peněženku čtyřiasedmdesátiletý muž. 

S kapesními krádežemi se setkáváme poměrně často. Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.

Terčem neznámého kapsáře se v sobotu stal také čtyřiasedmdesátiletý muž. Zloděj si ho vyhlédl na výstavišti v Kroměříži. Zřejmě využil většího množství lidí a nepozorovaně mu odcizil peněženku, kterou měl uloženou v tašce přes rameno.

Muž společně se ženou a vnučkou obcházel různé stánky. Při nakupování peněženku vždy vytáhl z tašky, zaplatil a zase ji uložil zpět. To, že mu peněženka chybí, zjistil krátce po poledni v restauraci, která se nachází uvnitř areálu. Když ji chtěl vytáhnout z tašky, shledal, že taška je rozepnutá a peněženka je pryč. Přišel tak o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost tři tisíce sedm set korun.

Případem se nyní zabývají kroměřížští policisté. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu po dopadení hrozí až dva roky vězení.

30. září 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem