Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na internetové podvody

DĚČÍN - Odeslala zboží a peníze nedošly. 

Postrádá telefon

DĚČÍN - Na děčínské policisty se letos v pondělí jedenáctého února obrátila majitelka mobilního telefonu zn. Samsung Galaxy J3. Při nočním posezení v blízkosti hudebního klubu na Tyršově ulici v Děčíně zapředla do rozhovoru s mužem, jenž ji oslovil. Během noční rozmluvy vyndala svůj telefon z bundy a než se nadála, byla bez něj. Mládenec se i s telefonem v ruce měl dát na útěk a ztratit v přilehlých ulicích. Žena si chybějícího aparátu cení na dva a půl tisíce českých korun. Jeho součástí byly její kontakty i paměťová karta s daty. Muži zákona případ šetří s ohledem na možný přečin krádeže.  

Pil a pak řídil

DĚČÍN - Podmokelští policisté při noční službě z neděle na pondělí jedenáctého února ve služebním obvodu zkontrolovali projíždějící osobní automobil. Řidič Mercedesu-Benz krátce po třetí hodině ráno podstoupil orientační dechovou zkoušku, která odhalila přítomnost alkoholu v dechu kontrolovaného. Vzápětí policistům odevzdal svůj řidičský průkaz a další jízda vozidlem mu nepovolili.  O den později si ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který trestní zákoník nabízí zákaz činnosti, peněžitý trest anebo odnětí svobody až na jeden rok.

O kabelku přišla na nádraží

DĚČÍN - Nepříjemnou zkušenost má za sebou cizinka žijící v Česku. Na obvodní oddělení policie v Podmoklech se odstavila, aby ohlásila ztrátu svojí kabelky. V kabelce kromě osobních věcí měla také doklady,  peněženku s finanční hotovostí v tuzemské i cizí měně a mobilní telefon. Škoda se vyšplhala až k částce bezmála devatenácti tisíc českých korun. K incidentu mělo dojít v prostorách hlavního vlakového nádraží v Praze. Policisté po oznámení veškeré svěřené informace začali prověřovat s ohledem na možný přečin krádeže.

Peníze nedošly

DĚČÍN - Nákup zboží či věcí prostřednictvím webových stránek obchodů či pomocí různých aplikací mívá svá úskalí. Začátkem letošního února se o tom přesvědčila uživatelka oblíbeného internetového bazaru, která na něm k prodeji nabízela mobilní telefon. Po vzájemné dohodě se zájemcem odeslala mobilní telefon a očekávala finanční kompenzaci ve výši 17.800,- Kč. Bohužel peníze nedorazily. Veškeré tehdejší kontakty druhé strany již na portálu nejsou, a tak policisté únorové oznámení šetří s ohledem na možný přečin podvodu.

Policie na svých stránkách zveřejnila rady a důležité informace k problematice online podvodů. Informace naleznete níže, stačí jen prokliknout.
#CyberScams
#BuySafePaySafe

Děčín 12. února 2019

nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem