Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dodatek ze dne 29. července 2014 - Výzva pro občany

JIČÍNSKO - Jičínští policisté pátrají po dvojici podvodníků.  

Starší ženu z Jičína se nestyděla ve středu 11. června dopoledne okrást asi čtyřicetiletá žena a její, o několik let starší společník.
Bylo krátce před devátou hodinou, když seniorku před jejím domem oslovila neznámá žena s tím, že se jde podívat na elektroměr. Když ji majitelka odvedla do předsíně k elektroměru, tak jí žena sdělila, že ho zkontroluje kolega a ona že chce vidět její občanský průkaz. Nato ji důchodkyně zavedla do jídelny, kde jí průkaz předložila. V té chvíli se objevil její společník. Tvrdil, že nese přeplatek za elektrickou energii ve výši jeden tisíc korun, ale že má pouze pětitisícovou bankovku, na kterou chtěl vrátit. Ženu nutil, aby se šla podívat, zda má dostatek peněz na vrácení. Neměla, ale to povedené dvojici nevadilo, protože je zaujala platební karta, která ležela na stole. Muž se zeptal na PIN, který mu penzistka okamžitě sdělila. Nebyla to ovšem kombinace čísel ke kartě, ale k jinému zařízení. Poté oba z domu odešli. Až po jejich odchodu seniorka zjistila, že se již karta na místě nenachází.

Policisté k popisu ženy zjistili, že byla ve věku kolem 40 let, asi 165 cm vysoká, střední postavy, měla tmavé vlasy a na sobě světlé oblečení. Muž byl ve věku kolem 50 let, asi 185 cm vysoký, silné postavy a rovněž tmavých vlasů. Oblečen byl do světlých kalhot a košile.
 
Případ šetří jičínští policisté jako přečiny porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až tři roky vězení.
 
Policisté upozorňují hlavně starší spoluobčany, aby byli opatrní a obezřetní, a v žádném případě nepouštěli cizí osoby do svých bytů a domovů.
 
 
Dodatek ze dne 29. července 2014
 
foto 2foto 2
Jičínští policisté pátrají po dvojici podvodníků, která ve středu 11. června ráno okradla v Jičíně v ulici M. Koněva starší ženu. Jednalo se o muže a ženu, kteří se k seniorce vetřeli pod  záminkou kontroly elektroměru a přitom jí muž v nestřeženém okamžiku odcizil v obývacím pokoji platební kartu. Během návštěvy se ještě stačil penzistky zeptal na PIN. Žena mu okamžitě sdělila kombinaci čísel, která ovšem nepatřila ke kartě, ale k jinému zařízení. O hodinu později se muž snažil prostřednictvím karty vybrat v Trutnově z bankomatu hotovost. Vzhledem k tomu, že neměl správný PIN kód, hotovost mu bankomat nevydal. Při pokusu o výběr peněz ho navíczachytil kamerový systém.
 
Policisté žádajíé občany, kteří by muže poznali, aby se obrátili na linku tísňového volání 158 nebo na telefonní číslo 974 533 651.
                                                                                                                   
nprap. Hana Klečalová
29. července 2014 v 11:05
Odkazy do noveho okna

foto 2

bankomat Trutnov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem